PDF och E-faktura föredras av allt fler

Det finns många fördelar med att överföra fakturor digitalt.

– Snabbare leverans: Fakturafilen importeras till vår tolk max två timmar efter att avsändaren tryckt på ”skicka”.  Jämför med när en faktura istället postas till oss,då ska den bäras ut av posten för att sedan öppnas, sorteras, beredas, skannas innan fakturan kan tolkas. Detta påverkar alltså den totala leveranstiden från avsändare och till er med minst ett dygn, oftast mer.

– Säkrare: Det som kommer till oss på mail loggas hela vägen genom kedjan -vi kan lätt hitta originalmail, originalfil samt all info vi kan tänkas behöva om något efterfrågas. En utskriven och ”hitpostad”  faktura kan inte ”loggas” på samma vis förrän den är tolkad och har fått ett fakturanr.

– Väderoberoende: Snöstorm, halka, dimma, flyg- och tågförseningar, inget av detta påverkar det som överförs digitalt.

– Miljön: Att e-post och e-faktura är betydligt mer miljövänligt än pappersfakturor som ska skrivas ut, transporteras och efter skanning dessutom arkiveras (ny transport till långtidsarkiv) är lätt att räkna ut. Att välja att få fakturorna digitalt istället för per post är ett lätt sätt att skona miljön!

– Egen mailadress. Alla kunder får en adress uppsatt med automatik. Som tillval kan ni få en helt egen adress till vilken ni kan vidarebefordra från er egen maillåda. Det underlättar förstås om ni vill sluta tolka era fakturor hos oss i en framtid.

Kontakta supporten om ni vill veta mer om detta!

Fler nyheter